خوراكي هاي مفيد براي تقويت حافظه [بهترين تغذيه براي سلامت مغز]

۴۳ بازديد ۰ نظر

اگر در برنامه غذايي روزانه خود خوراكي‌هايي كه براي مغز مفيد هستند را بگنجانيد، نه تنها به سالم نگه‌داشتن اين اندام حياتي كمك بسيار فراواني كرده‌ايد، بلكه فعاليت ذهني خود را بهتر انجام خواهيد داد. در اين مطلب از جوان ايراني بهترين خوراكي‌ها براي تقويت حافظه را به طور كامل معرفي مي‌كنيم.

 

بهترين خوراكي‌ها براي تقويت حافظه
همان‌طور كه مي‌دانيد مغز مانند اتاق فرمان است و تمامي تصميمات مهم ما از آن نشات مي‌گيرد. بنابراين بايد به خوبي كار كند تا حافظه خوبي داشته باشيم. در اين مطلب از جوان ايراني به بررسي بهترين خوراكي‌ها براي تقويت حافظه مي‌پردازيم.



انواع ماهي‌هاي چرب
همان‌طور كه مي‌دانيد انواع ماهي‌ها مانند ماهي آزاد، ماهي تن، ماهي قزل آلا، ساردين و مواردي از اين قبيل سرشار از اسيدهاي چرب امگا ۳ هستند. ازآنجايي‌كه امگا ۳ براي ساخت سلول‌هاي عصبي، مغزي و همچنين تقويت حافظه بسيار ضروري است، درنتيجه با مصرف ماهي حافظه شما تقويت شده، همچنين از ابتلا به بيماري آلزايمر كه معمولاً در اثر افزايش سن رخ مي‌دهد، پيشگيري مي‌شود.

 

نوشيدن قهوه و چاي
كافئين موجود در قهوه و چاي تأثيرات بسيار مثبتي بر روي مغز مي‌گذارد. درواقع نوشيدن آن باعث تقويت و بهبود خلق و خوي مي‌شود. همچنين به دليل آنتي‌اكسيدان‌هاي موجود در قهوه، از آلزايمر پيشگيري مي‌شود. بنابراين اگر در درازمدت قهوه مصرف كنيد، به بيماري‌هاي عصبي مانند پاركينسون و آلزايمر مبتلا نخواهيد شد.

البته در مصرف آن نبايد زياده‌روي كنيد، به ويژه افرادي كه بيماري خاصي دارند كه قهوه براي آن‌ها مضر است، بايد احتياط كنند.



زردچوبه
طي تحقيقات انجام شده توسط مجله جوان ايراني به خواص بسيار زياد زردچوبه پي برده‌اند. درواقع كوركومين موجود در زردچوبه به عنوان ضدالتهاب قوي عمل كرده و براي تقويت حافظه بسيار مفيد است. ازآنجايي‌كه كوركومين باعث افزايش سروتونين و دوپامين مي‌شود، احتمال افسردگي كاهش پيدا كرده و باعث بهبود خلق و خوي در افراد مختلف مي‌شود. اين ادويه زردرنگ خوشمزه را در برنامه روزانه خود قرار دهيد.



زغال اخته
ازآنجايي‌كه زغال اخته براي سلامت مغز بسيار مفيد است، باعث تقويت حافظه و پيشگيري از پيري مغز و بيماري‌هاي عصبي مي‌شود‌. شما عزيزان مي‌توانيد آن را به اسموتي خود اضافه كنيد و به عنوان يك ميان وعده از آن بهره ببريد.



كلم بروكلي
ازآنجايي‌كه كلم بروكلي سرشار از آنتي‌اكسيدان‌ها و همچنين ويتامين K است درنتيجه حافظه را تقويت كرده و اثرات ضدالتهابي نيز دارد. همچنين براي محافظت از مغز در برابر آسيب‌هاي مختلف نيز مفيد است.



چاي سبز
مصرف چاي سبز عملكرد مغز را تقويت مي‌كند. طي تحقيقات انجام شده توسط كارشناسان اين نوشيدني باعث افزايش هوشياري و تمركز در افراد مختلف مي‌شود. اسيد آمينه‌اي كه در آن وجود دارد به كاهش استرس و اضطراب كمك فراواني كرده و باعث آرامش افراد مي‌شود.



تخم مرغ
ازآنجايي‌كه تخم مرغ سرشار از ويتامين‌هاي B12 و B6 است، به تنظيم خلق و خو كمك فراواني مي‌كند. بنابراين حتماً تخم مرغ را در برنامه غذايي خود قرار دهيد تا عملكرد و رشد مغز شما افزايش يابد.



ميوه‌هاي سرشار از ويتامين C
همان‌طور كه مي‌دانيد ويتامين C براي جلوگيري از زوال مغز بسيار مهم است. همچنين اين ويتامين باعث افزايش تمركز حافظه و سرعت تصميم‌گيري مي‌شود. شما عزيزان با مصرف يك عدد پرتقال در طول روز مي‌توانيد تمام نياز خود را از ويتامين c در طول روز برآورده كنيد. همچنين مي‌توانيد گوجه‌فرنگي، توت‌فرنگي و فلفل دلمه‌اي نيز مصرف كنيد تا اضطراب و استرس در شما كاهش پيدا كند‌. همچنين خطر ابتلا به بيماري‌هاي افسردگي، اسكيزوفرني و آلزايمر نيز در شما كاهش پيدا مي‌كند.



آجيل
طي تحقيقات انجام شده توسط مجله جوان ايراني آجيل براي مغز شما بسيار مفيد است. به عنوان مثال گردو به دليل اسيدهاي چرب امگا ۳ خاصيت ضدالتهابي داشته و براي بهبود عملكرد مغز بسيار مفيد است. به طور كلي به دليل چندين ماده مغذي موجود در آجيل مانند آنتي‌اكسيدان‌ها، چربي‌هاي سالم و ويتامين‌ها تمركز و حافظه شما افزايش مي‌يابد.



شكلات تلخ
ازآنجايي‌كه شكلات تلخ و پودر كاكائو حاوي تركيبات مفيد مانند فلاونوئيدها است، براي تقويت مغز بسيار كاربردي هستند. درواقع فلاونوئيدهاي موجود در شكلات باعث تقويت حافظه و يادگيري بهتر مي‌شود.



دانه كدوتنبل
تخم كدو يا همان دانه كدوتنبل حاوي آنتي‌اكسيدان‌هاي بسيار زيادي است كه از مغز شما در برابر آسيب‌هاي مختلف محافظت مي‌كند. همچنين اين دانه‌ها سرشار از آهن، روي و منيزيم است كه براي سلامت مغز بسيار مفيد هستند. كمبود هركدام از اين عناصر بر روي بدن تأثير بسيار بدي مي‌گذارد. به عنوان مثال كمبود فلز روي باعث ايجاد بيماري آلزايمر شده، همچنين باعث افسردگي و بيماري پاركينسون مي‌شود. كمبود منيزيم و يا سطح پايين آن باعث ايجاد بيماري‌هاي عصبي ازجمله افسردگي، ميگرن و سردرد مي‌شود. كاهش فلز مس در بدن نيز خطر ابتلا به بيماري‌هاي اختلالات عصبي مانند آلزايمر را افزايش مي‌دهد. كمبود آهن در بدن باعث مه مغزي و اختلال عملكرد مغز مي‌شود.



بنابراين سعي كنيد كدوتنبل را در برنامه روزانه خود قرار دهيد تا حافظه شما بهبود يابد.



سبزيجات برگ‌دار
سبزيجات برگ‌دار مانند كلم بروكلي، اسفناج، كلم پيچ و مواردي از اين قبيل براي سلامت مغز بسيار مفيد هستند. طي تحقيقات انجام شده اين سبزيجات به بهبود حافظه كمك بسياري مي‌كند، زيرا داراي ويتامين K، لوتئين و بتاكاروتن هستند.



غلات كامل
غلات كامل مانند جو، برنج قهوه‌اي، نان پاستا، بلغور جو دوسر، بلغور گندم و نان سرشار از ويتامين E هستند كه براي عملكرد مغز بسيار مفيد بوده و از آسيب به حافظه پيشگيري مي‌كند.



كشمش
طي تحقيقات انجام شده از گذشته تاكنون كارشناسان بر اين باور هستند كه كشمش حافظه را بهبود مي‌بخشد. همچنين باعث بهبود سريع‌تر زخم‌ها شده و از كمبود ويتامين D پيشگيري مي‌كند. شما عزيزان مي‌توانيد كشمش را در تركيب با بلغور جو دوسر مصرف كنيد.جوان ايراني (irjavan.com)



عطر اسانس رزماري
هرچند اين مورد خوراكي نيست اما به دليل اهميت آن در اين بخش ذكر شده است. طي تحقيقات انجام شده اسانس رزماري حافظه را تقويت مي‌كند. اگر مي‌خواهيد حافظه خود يا فرزندتان بهبود يابد، از اسانس رزماري بهره ببريد.



گوجه فرنگي
يكي ديگر از كارهايي كه باعث بهبود عملكرد مغز مي‌شود، مصرف گوجه‌فرنگي است. درواقع به دليل ليكوپن و بتاكاروتن يك آنتي‌اكسيدان قوي عمل كرده و درنتيجه از زوال عقل نيز پيشگيري مي‌كند.



توت‌هاي غني از آنتي‌اكسيدان
ازجمله خوراكي‌هاي مفيد براي مغزها بلوبري بوده كه سرشار از آنتي‌اكسيدان هستند. اين‌گونه توت‌ها براي تقويت مغز و بهبود حافظه بسيار مفيد هستند.



چغندر
همان‌طور كه مي‌دانيد چغندر فوايد بسيار زيادي براي سلامتي و تندرستي بدن انسان‌ها دارد. نيترات موجود در چغندر باعث بهبود جريان خون به مغز شده و حافظه را تقويت مي‌كند‌.



انجير خشك
انجير خشك براي داشتن تمركز و تقويت حافظه بسيار مفيد است. شما عزيزان مي‌توانيد آن را با مويز، عسل، گردو، بادام، پسته و توت خشك مخلوط كرده و ميل كنيد.



نوشيدن آب كافي
نوشيدن آب كافي باعث افزايش تمركز و بهبود حافظه مي‌شود. البته دقت كنيد كه در وسط غذا به هيچ وجه آب ننوشيد، زيرا باعث اختلال در هضم و دفع مي‌شود. طي تحقيقات انجام شده توسط كارشناسان اگر در طول روز آب كافي بياشاميد، حافظه شما چندين برابر بهبود مي‌يابد.



جويدن آدامس
برخي از تحقيقات نشان مي‌دهد كه جويدن آدامس باعث افزايش تمركز و تقويت حافظه مي‌شود. دانش آموزان بر اساس دلخواه خودشان در مدرسه آدامس مي‌جوند، زيرا نمرات بهتري خواهند داشت.



انگور قرمز
يكي ديگر از ميوه‌هايي كه باعث تقويت حافظه مي‌شود، انگور قرمز است. البته دقت كنيد كه الكل تأثير بسيار بدي بر روي حافظه مي‌گذارد. حتي ممكن است خاطرات گذشته را نيز فراموش كنيد.



گياه كبر
برخي از افراد حتي نام اين گياه را هم نشنيده‌اند. اما بايد بدانيد كه اين گياه را مي‌توانيد به سالاد خود اضافه كنيد زيرا سرشار از كوئرستين است و درنتيجه از اختلالات موجود در حافظه پيشگيري مي‌كند. البته اگر گياه كبر را دوست نداريد، مي‌توانيد از ميوه سيب بهره ببريد. اين ميوه خوشمزه نيز حاوي كوئرستين بوده و براي عملكرد بهتر حافظه مفيد است.



غذاهاي سرشار از آهن
در برنامه روزانه خود غذاهاي سرشار از آهن مانند گوشت قرمز بدون چربي را بگنجانيد تا سطح هوشياري و حافظه شما افزايش يابد‌. شما عزيزان بايد بدانيد كه كمبود آهن بر تمامي بخش‌هاي بدن تأثير بسيار بدي مي‌گذارد.

https://irjavan.com/%d8%a8%d9%87%d8%aa%d8%b1%db%8c%d9%86-%d8%ae%d9%88%d8%b1%d8%a7%da%a9%db%8c-%d8%a8%d8%b1%d8%a7%db%8c-%d8%aa%d9%82%d9%88%db%8c%d8%aa-%d8%ad%d8%a7%d9%81%d8%b8%d9%87/

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.